Recept

Tagliata van gemarineerd rundvlees met Floreffe Prima Melior

Ingredïenten Voor 6 personen

  • 2 niet al te dikke repen entrecote
  • 1 kg vastkokende aardappelen (bv. Belle de Fontenay of Pompadour)
  • 1 pakje gedroogde tomaten
  • Balsamicoazijn of -crème
  • Fleur de sel (grof zeezout)
  • Kruiden
  • 1 fles Floreffe Prima Melior
  • 500 g rucola
  • 1 blok Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Vers gemalen peper

Bereiding 45 min.

Laat 2 mooie repen entrecote enkele uren marineren (indien mogelijk de hele nacht) in 4 dl Floreffe Prima Melior. De volgende dag: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Bak ze in ca. 5 minuten goudbruin op hoog vuur en laat ze dan nog 30 minuten verder garen op een lager vuur. De aardappelblokjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen. Breng op smaak. Maak de salade: was de rucola, voeg de fijngesneden gedroogde tomaat toe, strooi er schilfers Parmezaanse kaas over en maak aan met 3 lepels balsamicoazijn, 5 lepels olijfolie, wat zout en peper. Braad het vlees aan op een plancha, breng op smaak met zout, peper en andere kruiden naar keuze en serveer meteen met de salade. Bij dit gerecht smaakt een Floreffe Prima Melior heerlijk!

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok