Barbar Blonde 33cl

Barbãr Blond

8% Alc.

Een speciaal blond honingbier

Barbãr Blond is gebrouwen met een mengeling van gerstemout en mout van zachte tarwe. Ze is een karakteristiek, elegant en verfrissend diepblond bier met een herkenbaar aan zijn smeuïge schuimkraag en fruitige neus met een toets van honing.

Profiel

Body

Bitter

Zoet

Zuur

Fruit

Kenmerken

  • Dorstlessend
  • Fruitig
  • Honing

Anekdote

Barbãr is een origineel honingbier dat zijn oorsprong vindt in het gerstebier waarop onze voorouders zichzelf trakteerden na de strijd. Ze bestempelden het dan ook als de “Rust voor de Strijder”. 

Reeds jaren terug hebben we ervoor gekozen om de toeleveringsketen van onze honing te herlokaliseren. Ons doel is simpel: op termijn moet 100% van onze honing uit België komen. Voor het jaar 2023 zal maar liefst 10 ton honing, dat is 30% van de honing die we jaarlijks nodig hebben voor het brouwen van onze Barbãr, afkomstig zijn van Beelgium, een onderneming die honing produceert van Belgische bijen. Door onze steun vanaf het prille begin, willen wij ons steuntje bijdragen aan de verdere groei van deze onderneming met een duurzaam project. Onze samenwerking houdt ook een eerlijke prijs in voor de honing die ze ons leveren. We verbinden ons ertoe om respectvol om te gaan met hun product. Dit betekent concreet dat we de kwaliteit ervan vrijwaren en nooit meer zullen eisen dan de beschikbare hoeveelheden.

Lees meer
Soort bier Blond honingbier
Uiterlijk Goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag.
Aroma’s Fruitige neus met toetsen van honing. Boeket van bloemige, kruidige toetsen en hints van citrus.
Smaak Zacht, rond en niet bitter. Mooie afdronk zonder bittere nasmaak. Een origineel en dorstlessend bier.

Inhouden

  • Bouteille BM 33cl 11,2 fl.oz.
  • Bouteille 75cl 25,4 fl.oz.
  • Fût 15L 3,96 gal.
  • Fût 30L 7,92 gal.

Beer pairing

Risotto

Gerechten

Risotto, wit vlees

Fromage de chèvr

Kazen

Geitenkaas, verse kaas

Biscuits

Nagerechten

Biscuits

Een vraag?

Wil je meer informatie over onze producten of onze brouwerij?