Blanche de Bruxelles Rosee_33cl

Blanche de Bruxelles Rosée

4.5% Alc.

Een licht witbier gearomatiseerd met rood fruit

Blanche de Bruxelles Rosée is een fruitbier met een subtiel evenwicht tussen de zoete, fruitige en zachte smaak van ons witbier. Door zijn lichtzure en subtiel zoete smaak is dit bier verrassend verfrissend.

Profiel

Body

Bitter

Zoet

Zuur

Fruit

Kenmerken

  • Rode vruchten
  • Zoet
  • Vanille

Anekdote

Net zoals voor nog een paar andere van onze bieren, vormt korianderzaad een van de basisbestanddelen van Blanche de Bruxelles. De korianderzaadjes worden geteeld door CultivAé, een agro-ecologische coöperatieve die we sinds vele jaren steunen.

Door een groot deel van onze grondstoffen aan te kopen bij lokale landbouwbedrijven, steunen we deze bedrijven bij de ontwikkeling van hun projecten.

Momenteel levert CultivAé 100% van de korianderzaadjes die we nodig hebben voor onze productie.

Honing, korianderzaad, mout … Op lange termijn streven we ernaar dat al onze grondstoffen 100% Belgisch zijn. Zo willen we als bedrijf een drijvende kracht zijn in de waardecreatie binnen de voedselketen van ons land.

Lees meer
Soort bier Witbier gearomatiseerd met rood fruit
Uiterlijk Lichtroze kleur met een delicate witte schuimkraag.
Aroma’s Intense neus met aroma's van rood fruit (framboos, kers), wit fruit (banaan, perzik), citrusfruit (pompelmoes) en groene appel.
Smaak Fruitige aanzet die doet denken aan cuberdons, met een vleugje vanille. Subtiel evenwicht tussen zoete, fruitige en zachte smaken, zoals te verwachten valt van een witbier. Het vleugje bittere amandelen in de afdronk, maakt het bier bijzonder verfrissend.

Inhouden

  • Bouteille Steinie 33cl 11,2 fl.oz.
  • Fût 15L 3,96 gal.

Beer pairing

caille

Gerechten

Kwartel, squab

Mozzarella

Kazen

Mozzarella

Massepain

Nagerechten

Marsepein, vanille-ijs

Een vraag?

Wil je meer informatie over onze producten of onze brouwerij?