Dikkenek Citra Hop cannette 33cl

Dikkenek Citra Hop

6.7% Alc.

Een door en door Belgische gedryhopte IPA

Deze uitstekende dorstlesser met een door en door Belgische ziel en exotisch tintje, werd gebrouwen met lokale mout en gedryhopt met de befaamde Amerikaanse hopvariëteit Citra. Het drooghoppen geeft deze IPA een zeer aromatisch karakter met goed evenwichtige bitterheid en nabitterheid.

Profiel

Body

Bitter

Zoet

Zuur

Fruit

Kenmerken

  • Bitter
  • Fruitig
  • Hoppig

Anekdote

Voila, de dryhop versie van onze Dikkenek! Ze krijgt een heel eigen karakter door de toevoeging van extra verse Citra-hop tijdens de lange bijkomende ‘dry-hopping’ brouwfase. Dikkenek Citra Hop is nog altijd een door en door Belgisch bier, maar met extra fruitige en hoppige accenten. Drink het lekker fris met jouw beste maten.

Lees meer
Soort bier Gedryhopte Belgian IPA
Uiterlijk Strogeel blond bier met gulle schuimkraag.
Aroma’s Fruitige en hoppige neus. De Amerikaanse hopvariëteit Citra zorgt voor die typische toets van citrus, tropisch fruit en cassis.
Smaak De hoppige en exotische toetsen verlenen deze IPA de nodige frisheid. Dikkenek heeft een intense, bittere smaak en een evenwichtige, bittere afdronk. De aroma's die vrijkomen bij de fermentatie zijn subtiel en maken plaats voor de extra hoparoma's die het drooghoppen oplevert.

Inhouden

  • Canette 33cl 11,2 fl.oz.
  • Fût 15L 3,96 gal.

Beer pairing

Tacos

Gerechten

Taco's, poké bowls met zalm of kip

Maroilles

Kazen

Maroilles

Tarte Tatin poir

Nagerechten

Tarte Tatin met peer, exotische vruchten

Een vraag?

Wil je meer informatie over onze producten of onze brouwerij?