Stoofpotje op de wijze van Moeder Overste

Ingredïenten Voor 4 personen
- 500 g rundskarbonade
- 1 grote rode ui
- 1 looksnipper
- 8 spruitjes
- 1 grote wortel
- 1 stuk preistam
- 1 tak groene selderie
- 50 cl Moeder Overste
- 16 kleine aardappelen
- Boter
- 1 takje tijm
- 3 laurierblaadjes
- 8 jeneverbessen
- Peper en zout
- 1 liter gevogeltebouillon
Bereiding 3u
Schil de ui, de look, de wortel, hak de ui en de look fijn, zet ze aan de kant. Reinig de preistam en de selderie onder stromend water, snij ze in 3 gelijke stukken samen met de wortel, snij daarna in staafjes en zet ze aan de kant. Verwijder de bladeren van de spruitjes, snij ze in twee, zet ze aan de kant. Smelt een klontje boter in de pot, doe er de ui en de look in, voeg halverwege het koken de spruitjes, dan de wortel en de selderie toe, voeg daarna prei toe, tijm, laurier, de jeneverbessen en de gevogeltebouillon, laat alles enkele minuten stoven. Giet er halverwege het koken Moeder Overste bij en laat opnieuw stoven. Smelt ondertussen boter in een pan en bak de rundskarbonade goudbruin, voeg deze aan de groenten toe, voeg zout en peper toe en stoof alles 2 uur op een zacht vuurtje. Schil de aardappelen en bak ze in gezouten kokend water, giet ze af en hou ze warm. Verdeel de stukken vlees en de aardappelen in een diep bord en giet er twee pollepels groentebouillon over.