Recept

“La bonne foi” van Olivier

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels grove rode paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 75 gram gemengde sla
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 150 gram knoflooksalami
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten, op olie
  • 2 dl Brusselse Witte
  • 25 gram preikiemen

Bereiding Ongeveer 20 min

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kippenlevertjes met weinig zout en bloem bestrooien. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de kippenlevertjes kort om en om bakken. Sjalotjes toevoegen, verder roerbakken en het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Knoflooksalami in reepjes snijden of oprollen. Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden. Sla en preikiemen op borden rangschikken en de kippenlevertjes, saus en tomaatjes erover verdelen. Met grove rode paprikapoeder garneren. Serveren met stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brusselse Witte.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok