Recept

Mum’s Turkey

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 500 gram kalkoenfilet
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 100 gram Ardense ham of magere ham, in reepjes
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Peper uit de molen en zout naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram shii take
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 dl Moeder Overste
  • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of bieslook

Bereiding Ongeveer 5u30

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kastanjechampignons en shii take schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden. Kalkoenfilets in blokjes snijden en gedurende 2 uren in een mengsel van 4 eetlepels olie en vers citroensap marineren. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de paddenstoelen en stukjes sjalot roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen. Vervolgens het bier erdoor roeren en 3 tot 4 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Blokjes kalkoenfilet deppen en op een hete grillpan of onder een hete grill of op de barbecue om en om grillen. Serveren met de paddenstoelensaus, bestrooid met reepjes Ardense ham of magere ham. Een goed gekoeld glas Moeder Overste erbij serveren.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok