Recept

Kipfilet op Brabantse wijze

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 4 kippenfilets
  • 1 kg aardappelen
  • Gebonden gedehydrateerde kalfsfond
  • Zout en peper
  • Boter
  • Tijm
  • Gehakte peterselie
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 ui
  • 2 looksnippers
  • 33cl Floreffe Triple
  • 500 g spruitjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 eetlepels fijne suiker

Bereiding Ongeveer 1u30

Reinig het witloof door er de eerste bladeren en de onderkant van te verwijderen, spoel het en laat het uitlekken. Snij het in julienne en doe er citroen op zodat het niet zwart wordt, zet het aan de kant. Schil de ui en de looksnippers, snij ze in halve schijfjes en bruin ze in boter. Voeg halverwege het bakken het witloof toe en laat alles 10 minuten koken, voeg daarna de Blanche de Bruxelles toe, laat alles half inkoken, voeg de suiker en een beetje kalfsfond toe om licht in te dikken, breng alles op smaak met zout en peper. Zet alles aan de kant en hou het warm. Maak de spruitjes schoon en was ze, kook ze (in gezouten kokend water), doe ze halverwege het bakken onder koud water, snij ze in twee en zet ze aan de kant. Bak de kippenfilets in een grote pan goudbruin aan beide zijden. Leg ze op een bakplaat en bak ze in de oven af op 150 graden. Schil de aardappelen, snij ze in vier, kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Bak de gerookte spekreepjes bruin in een pan zonder vet, voeg er na het bakken de spruitjes, de tijm aan toe, breng op smaak met peper en zout en warm alles op. Warm eveneens de saus op. Afwerking Leg de kipfilet op een bord, werk de spruitjes af met de spekreepjes en de aardappelen af met de witloofsaus. Versier alles met gehakte peterselie.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok