Recept

Fazant met Barbãr Bok

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 4 fazantenfilets
  • 12 spruiten
  • 100 g hoeveboter
  • 2 dl culinaire room
  • 1 sneetje peperkoek
  • 2 grote aardappelen
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 3 dl kalfsfond
  • 2 dl Barbãr Bok
  • Zout en peper, nootmuskaat.

Bereiding 40 min.

Kook de spruitjes in gezouten kokend water, dompel ze onder in koud water om hun kleur te behouden. Zet ze aan de kant. Kook de geschilde aardappelen en maak er puree van met boter en room, een beetje nootmuskaat. Sauteer de spekreepjes in boter en voeg de spruitjes toe. Voeg zout en peper en een beetje nootmuskaat toe. Zet alles aan de kant en hou het warm. Kook de kalfsfond in met het sneetje peperkoek, voeg daarna Barbãr Bok toe en kook alles opnieuw in. Voeg zout en peper aan de fazantenfilets toe en bak met boter de eerste kant op een hoog vuur en de tweede kant op een zacht vuurtje. Serveer de aardappelpuree en de spruitjes op warme borden naast de fazantenfilets, werk alles af met de Barbãr Bok-saus “Recept uitgewerkt door Alain Boschman” “Le Grand-Ryeu”

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok