Eendenlever met Belgian Kriek

Ingredïenten Voor 4 personen
- 1 kg kersen met sap
- 2 eetlepels cacao
- Belgian Kriek
- 750 g suiker
- 2 eendenlevers
Bereiding 2 u
Voor de jam: meng de kersen met sap met de suiker. Kook deze 25 min. op een zacht vuurtje, voeg er daarna de cacao bij en meng alles. Plaats de jam in een kom in de koelkast. Snij elke eendenlever in twee en verwijder de bloedvaten door de eendenlever in het midden te openen. Leg ze op een schaal, breng op smaak met peper en zout en voeg de Belgian Kriek toe. Laat alles 60 min. rusten. Maak de schaal klaar door deze te bedekken met een beetje olie en bakpapier. Vul de schaal volledig met de eendenlever. Bak de schaal eendenlever 40 min op 50 °C (voor een schaal van 1kg) 30 min voor kleine schalen (500 g) Plaats na het bakken de schaal eendenlever minimum 2 uur op een koele plaats. Leg alles op het bord. “Recept uitgewerkt door Alain Boschman” “Le Grand-Ryeu”