Recept

De zeesymphonie van Gisèle

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 500 gram zalmfilet
  • 2 beschuiten
  • 150 gram prei
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels slagroom
  • 6 tot 8 eetlepels Hopus
  • 1 bleekselderijstengel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels slagroom
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • Peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding Ongeveer 2u30

Draadjes van de bleekselderijstengel afsnijden en in stukjes snijden. Zalmfilet in stukjes snijden en  met de bleekselderij in een blender of met een staafmixer pureren. In een mengkom doen en de fijngewreven beschuiten en het ei erdoor roeren. Balletjes vormen en vervolgens plat maken. Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en om en om bakken. Warm houden. Prei in ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Roomboter in een koekenpan verwarmen en de preiringetjes kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op een lage hittebron in 15 minuten stoven. Met een staafmixer fijn pureren en eventueel zeven. Terugdoen in de koekenpan, het bier, grove mosterd en slagroom toevoegen en nog 3 tot 4 minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Pasteitjes en saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas Hopus.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok