Recept

De parel van Valerie

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 2 parelhoenborstfilets
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 dl Moeder Overste
  • 75 gram gemengde sla o.a. rucola, snijbiet
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 1 bleekselderijstengel
  • 2 beetgaar gekookte aardappelen
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 6 kerstomaatjes

Bereiding 40 min

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Draadjes van de bleekselderijstengel afsnijden en in stukjes snijden. Aardappelen in blokjes snijden en in twee eetlepels olie om en om bakken. Knoflook erdoor roeren en laten afkoelen. Parelhoenborstfilets met zout bestrooien en in twee eetlepels olie om en om bakken. Uit de pan halen en warm houden. Twee eetlepels olie in de pan erbij doen, goed verhitten en de sjalotjes en bleekselderij roerbakken. Bouillon en het bier toevoegen en 4 tot 5 minuten goed verwarmen. Vervolgens pureren, eventueel zeven en af laten koelen. Gemengde sla en in plakjes gesneden parelhoenborstfilet over de borden verdelen. De afgekoelde saus erover gieten en met blokjes aardappel en gehalveerde kerstomaatjes garneren. Een goed gekoeld glas Moeder Overste erbij drinken.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok