Recept

Bob’s Bunny

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 1 tam konijn (2 kg), in stukken
  • 250 gram champignons
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 2 uien, 250 gram spekblokjes
  • 100 gram uienconfituur (rode of witte)
  • 3 takjes verse tijm
  • 150 gr verse boter
  • 2 flesjes Barbãr Blond 33cl

Bereiding Ongeveer 90 min.

Champignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in plakjes snijden. De stukken konijn met zout en bloem bestrooien. In een braadpan 100 gr boter smelten, de fijngesneden uien glaceren en terug uit de braadpan halen, de spekblokjes bakken en uit de braadpan halen. De rest van de boter in de braadpan erbij doen, verhitten en de stukken konijn aan alle kanten aanbraden. Hittebron op de laagste stand zetten. Spekblokjes, uien, laurierblaadjes, takjes tijm,de 2 flesjes Barbãr blond en de bouillon toevoegen en op de laagste stand in 75 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. De champignons erbij doen en verder stoven. Laurierblaadjes en takjes tijm eruit halen en op smaak brengen met peper en zout en op het einde de uienconfituur bijvoegen en er onder roeren. Serveren met kroketjes en gestoofde witloof, vergezeld van een goed gekoeld glas Barbãr Blond.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok