Funky 33cl

Funky

6.6% Alc.

Een Brett Belgian IPA met evolutief karakter

Deze eerste 'Unplugged' creatie heeft alles wat u verwacht van een goed bier: het is hoppig, blond, en nog veel meer dan dat! Bent u helemaal klaar voor deze evolutieve Brett Belgian IPA, gebrouwen met funky wilde gist (Brettanomyces), lokale granen en exotische hop!

Profiel

Body

Bitter

Zoet

Zuur

Fruit

Kenmerken

  • Citrus
  • Bitter
  • Fruitig
  • Gist

Anekdote

Funky is de eerste creatie van ons ‘Unplugged’ bierengamma. Met Céline en Paul aan het hoofd van onze brouwerij, zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Ze wilden meteen hun stempel zetten, en ze kwamen al snel tot het besluit dat ze hun kennis en ervaring moesten gebruiken om iets ‘anders dan anders’ te brouwen, vrij en zonder beperkingen. En dat werd dus ‘Unplugged’.

Unplugged bestaat uit verschillende brouwsels, die alle fases van het brouwproces doorlopen en waarmee we volop kunnen experimenteren, onder het motto: “Vrijheid en creativiteit”. Met dit principe in het achterhoofd, zijn we klaar om nieuw werelden te verkennen en volop te experimenteren. En ja, we durven te geloven dat wat ons inspireerde ook u enthousiast zal maken!

Funky werd in het geheim gebrouwen als een verrassing voor de 65ste verjaardag van Philippe Lefebvre, die de vijfde generatie vertegenwoordigt. Dit blonde bier “from children to father” is een uniek product waarin het vakmanschap van de vader perfect combineert met het dynamisme van zijn kinderen. Het bier werd oorspronkelijk op de markt gebracht onder de naam “Funky Brett”, als verwijzing naar de wilde Brettanomyces-gisten die we toen in onze brouwerij gebruikten, en de ‘funky’ toetsen die ze aan het bier geven. Maar om de dingen simpel te houden en meer nadruk te leggen op de ‘funky’ kant van het product, hebben we in 2023 besloten om het kort en krachtig te houden. Gewoon ‘Funky’ dus.

Een Brett Belgian IPA met evolutief karakter:

  • 3-6 maanden: hoppig, fruitig, sterke bitterheid
  • 6-12 maanden: funky, fruitig, bloemig, geïntegreerde bitterheid
  • 12-24 maanden: fruitig, matig bitter
  • > 24 maanden: aan u om te ontdekken … als u zo lang aan de verleiding kunt weerstaan …
Lees meer
Soort bier Brett Belgian IPA
Uiterlijk Blond bier met een dikke witte schuimkraag.
Aroma’s Evenwichtige neus met toetsen van Brett (wilde gist), hop en kruiden.
Smaak Evolutief karakter waarin de toetsen van wit fruit/citrus en passievrucht/abrikoos geleidelijk aan plaats maken voor 'funky' toetsen die ontwikkeld worden door de Brettanomyces-gisten.

Inhoud

  • Bouteille Steinie 33cl 11,2 fl.oz.

Beer pairing

Fish and chips

Gerechten

Fish and Chips, fish burger

Maroilles

Kazen

Maroilles, Munster

Cheese cake

Nagerechten

Cheese Cake

Een vraag?

Wil je meer informatie over onze producten of onze brouwerij?