Dikkenek

6.7% Alc.

Een verfrissende Belgische IPA

Voilà, de allereerste Unplugged samenwerking! Omdat iedereen wel een Dikkenek kent, ben je het aan jezelf verplicht dit dorstlessende blonde bier te leren kennen en samen met vrienden, fris te drinken! Lokaal, vriendelijk en ongebruikelijk, dit stro-gele blonde bier is een Belgische IPA voor elke gelegenheid.

Profiel

Body

Bitter

Zoet

Zuur

Fruit

Kenmerken

  • Citrus
  • Fruitig
  • Hoppig

Anekdote

Bedacht door Dave en gebrouwen door een paar Waals-Brabantse ‘peïs’ is Dikkenek een eerbetoon aan de ‘belgitude’! Het geheim? Een perfect lopende samenwerking, lokale granen, een vleugje exotisme en de Belgische ‘ziel’, allemaal geconcentreerd in een fles!

Onze inspiratie hebben we alvast niet ver moeten zoeken. De ‘Dikkenek-spirit’, dat is Jean-Claude Vandamme voor de spieren, Arno voor nonchalance, Daan voor zijn excentriciteit, Xavier Malisse voor de Vlaamse playboy, Brel voor de poëzie, Stromae voor de nieuwe generatie, François Damien voor de ongebruikelijke humor, Eddy Merckx voor doorzettingsvermogen, Benoît Poelvoorde voor openhartigheid, Pascal Duquenne voor onbezorgdheid, Annie Cordy voor levensvreugde, Eden Hazard voor lef, Lange JoJo voor de late volksfeesten …

Kortom, de Belgische ziel, begot!

Be part of the Belgian Spirit and be a legend every day.

Lees meer
Soort bier Belgian IPA.
Uiterlijk Strogeel blond bier met een gulle schuimkraag.
Aroma’s Fruitige neus met nu eens aroma’s van wit fruit en dan weer van citrus. Achteraan in de neus voeren mout en banaan de boventoon, wat zorgt voor een evenwichtige 'Belgian IPA Style'.
Smaak Dorstlessend bier met fruitige toetsen (banaan, nectarine, ananas) en een vleugje citrus (zeste van mandarijn). Krachtige, bittere hoparoma’s die perfect in evenwicht worden gebracht door de gulle 'body'. De bittere nasmaak is wrang maar elegant.

Inhouden

  • Bouteille Steinie 33cl 11,2 fl.oz.

Beer pairing

Frites fricadelles

Gerechten

Frieten en frikadel, pizza

Raclette

Kazen

Gerookte of gepeperde raclettekaas, Roquefort, Gorgonzola

Croustillons

Nagerechten

Croustillons, churros, crême brûlée

Een vraag?

Wil je meer informatie over onze producten of onze brouwerij?