Recept
Het Obelix van David

Ingredïenten Voor 4 personen
- 500 gram everzwijn, ontbeend
- 75 gram spekblokjes
- 4 kruidnagels, verkruimeld
- 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1,5 dl Barbãr Bok
- peper uit de molen en zout naar smaak
- 2 eetlepels bloem
- 2 uien
- 4 eetlepels bosbessenconfituur
- 3 dl gevogelte- of wildbouillon
- 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
Bereiding 30 min
Uien schillen en in stukjes snijden.Wild zwijn in blokjes snijden en met bloem bestuiven. Olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. Spekblokjes toevoegen en kort meebraden. Hittebron op de laagste stand zetten en bouillon, stukjes ui en kruidnagels erbij doen. In 75 minuten uur gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier en de bosbessenconfituur erbij doen en verder stoven. Het vlees eruit halen en het stoofvocht pureren en zeven. Het vlees en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met aardappelpuree, blokjes gebakken appel en gestoofde rode kool, vergezeld van een goed gekoeld glas Barbãr Bok.