Recept

Gepocheerde vijgen met stroop, sorbet met Blanche de Bruxelles

Ingredïenten Voor 4 personen

  • 4 vijgen
  • 30 cl Blanche de Bruxelles
  • 200 g pistache
  • 200 g suiker
  • Citroensap
  • 12 dl water
  • 1 eiwit
  • 3 snuifjes agar-agar
  • Scheuten van limon cress

Bereiding Ongeveer 1 uur

Maak de sorbet door het water te warmen met de suiker en het citroensap, breng alles aan de kook. Voeg er het bier en de agar-agar aan toe, mix alles en plaats het in de koelkast om af te koelen. Giet alles daarna in de sorbetmachine en centrifugeer, wanneer de sorbet 3/4 klaar is, voeg het tot sneeuw geklopte eiwit eraan toe. Reinig de vijgen, kook het water en voeg er de suiker aan toe om stroop te maken en er de vijgen 2 minuten in onder te dompelen. Haal de vijgen uit de stroop en leg ze aan de kant op een bord. Laat de stroop in de koelkast afkoelen. Maal de pistaches grof, zet ze aan de kant. Leg een vijg naast een bolletje Blanche de Bruxelles-sorbet op een diep bord of in een kom, giet er vijgenstroop rond en besprenkel met pistache en limon cress.

Smakkelijk eten!

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok