De bil van Gilles

Ingredïenten Voor 4 personen
- 3 ontvelde, tamme eendenboutjes
- 2 takjes verse tijm
- 3 eetlepels appel- of perenstroop
- 3 dl gevogelte- of groentebouillon
- Peper uit de molen en zout naar smaak
- 1 ui
- 8 gave blaadjes groene- of spitskool
- 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1,5 dl Floreffe Prima Melior
Bereiding Ongeveer 120 min
De ontvelde eendenboutjes met zout bestrooien. Ui schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten. De eendenboutjes aanbraden en de stukjes ui kort meebraden. Hittebron verlagen en de bouillon en takjes tijm erbij doen. Op de laagste hittebron in 45 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van de stooftijd takjes tijm eruit halen, het bier en de stroop toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Eendenboutjes eruit halen en het vlees van het bot afsnijden. Het stoofvocht met een staafmixer pureren en eventueel zeven. Gave koolblaadjes blancheren en met stukjes eend en saus vullen. Over een ovenschaal verdelen en nog kort in een voorverwarmde oven plaatsen. Met aardappelpuree en de rest van de saus serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Florreffe Prima Melior.