Beursje van pannenkoek, vanille-ijs, sabayon met Barbãr Bok en zwarte chocolade

Ingredïenten Voor 4 personen
- 8 eieren
- 200 g bloem
- 1 snuifje zout
- 20 cl melk
- Boter
- Fijne suiker
- 15 cl Barbãr Bok
- Zwarte chocolade
- 4 bolletjes vanille-ijs
Bereiding Ongeveer 60 min
Maak de pannenkoeken door 4 volledige eieren te mengen met de melk, zeef er de bloem door, een snuifje zout, en meng goed om een mooi egale pannenkoekendeeg te verkrijgen, zet alles 30 min op een koele plaats. Rasp de zwarte chocolade en zet deze aan de kant. Smelt de boter in een pan, giet de pannenkoekendeeg erin, bak 4 flensjes en zet ze aan de kant. Maak bolletjes vanille-ijs, leg deze op een schaal en zet ze in de diepvriezer. Maak de sabayon door 4 dooiers met 4 halve eierdopjes fijne suiker in een pot te mengen en tot een luchtig mengsel te kloppen, voeg dan 4 halve eierdopjes Barbãr Bok toe, meng opnieuw totdat u een mousse verkrijgt. Zet de pot op het vuur en meng met een garde in achtvorm, laat alles indikken, niet teveel laten warmen om te vermijden dat de dooiers te gaar worden en klonteren, voeg de chocoladesnippers toe en meng om alles te laten smelten, zet alles aan de kant. Voor de afwerking: Maak een flensje door een bolletje vanille-ijs in het midden van de pannenkoek te leggen en vorm deze in een beursje, gebruik tandenstokers indien nodig. Leg het beursje op een bord en werk alles af met de Barbãr Bok-sabayon en de chocolade. Versier met gegrilde pistachenoten.