Recept
Aspargus Philippus

Ingredïenten Voor 4 personen
- 1 kilo witte asperges
- 200 gram beenham
- 1 mespunt muskaatnoot
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook of bladpeterselie
- 200 gram belegen kaas
- 2,5 dl gevogelte- of groentebouillon
- 1 dl Floreffe Blond
- Peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding 40 min
De harde onderkant van de asperges afsnijden en schillen. Belegen kaas in stukjes snijden. Beenham in dunne reepjes snijden. Gevogelte- of groentebouillon goed verwarmen, kaas toevoegen, goed roeren en laten smelten. Bier toevoegen en goed verwarmen. De geschilde asperges in een stoommand niet te zacht, dus beetgaar stomen. Asperges over voorverwarmde borden met de warme saus verdelen en met muskaatnoot bestrooien. Met reepjes beenham, fijngeknipte bieslook of bladpeterselie garneren. Serveren met toast of reepjes ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Floreffe Blond.