Adventskalender Dag 9

Hopus

Hopus

Dit blonde, koperkleurige bier met een dikke schuimkraag is gebaseerd op een geheim recept dat werd gebrouwen naar aanleiding van de bruiloft van de brouwer, Paul Lefebvre. Dit sterke blonde, samengesteld uit 5 hopsoorten, heeft een unieke en originele neus die gekenmerkt wordt door een mengeling van vegetale, citrus- en fruitige toetsen.

Hopus Primeur, een drooghop versie van de traditionele Hopus, is een beperkte edition. Zijn bijzondere schuilt in de jaarlijkse keuze van een nieuwe verse hop, die wordt toegevoegd tijdens aan extra – koude – brouwfase, die dry hopping wordt genoemd. Een heerlijk wonder waar u vanaf de eerste lentedagen van kunt genieten, zolang de voorraad strekt.

Hopus werd al snel een beroemd bier van brouwerij Lefebvre. Drink het heel fris als aperitief met pickle chips, als hoofddrank bij een stevig gekruide maaltijd of als digestief

 

– Met of zonder gist? –

Een Hopus serveren is nog een apart verhaal. Het is mogelijk om het bier zowel met als zonder bezinksel te drinken. We schenken de HOPUS dus in 2 glazen: het grote glas om het bier te drinken, en het kleine gistglaasje voor het bezinksel dat op de bodem van de fles zakt tijdens de hergisting. Om dit resultaat te verkrijgen is het zeer belangrijk om de flessen rechtopstaand te bewaren in de koelkast.

Open de fles door met beide duimen op de dop te drukken.

Giet het bier voorzichtig in een groot glas.

Houd 1 cm in de fles.

Rol de fles tussen de handen om het residu van de bodem los te maken.

Giet het residu in een klein gistglas.

Proef eerst het bier in het grote glas. Het zal vrij bitter zijn. Giet de inhoud van het gistglas in het grote glas en proef opnieuw. De smaak zal minder bitter en iets ronder zijn.

Hopus is ook het bier dat “pop” maakt.

 

– Heb je onze Hopus-advertentie al eens gezien? –

 

– Wil je nog meer ? –

Surf op onze webshop

Sociale media

Volg ons

Taal

Maak u keuze

Wettelijke vermeldingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden


Ok