Adventskalender Dag 9
Moeder Overste
Moeder Overste
Tripel bier
Moeder Overste is met haar volle en spirituele smaak waarschijnlijk een van de beste brouwsels van de brouwerij Lefebvre. Het is een goudkleurig bier met wit fruit and citrus toetsen en een hint van malt, en een fijn vleugje bitterheid.
Proef advies:4° tot 10° (50F – 54F)
alc.6,3%vol
BEERpairing: Zalm, foie gras, rundvlees carbonnades, gevogelte, turkije,…
Om je Moeder Overste te begeleiden, stellen we u een recept van voor Mum’s Turkey:
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram kalkoenfilet
200 gram kastanjechampignons
100 gram Ardense ham of magere ham, in reepjes
100 gr suiker
2 dl gevogeltebouillon
2 eetlepels vers citroensap
Peper uit de molen en zout naar smaak
2 sjalotjes
150 gram shii take
6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 dl Moeder Overste
2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of bieslook
Bereiding:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kastanjechampignons en shii take schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in stukjes snijden. Kalkoenfilets in blokjes snijden en gedurende 2 uren in een mengsel van 4 eetlepels olie en vers citroensap marineren. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de paddenstoelen en stukjes sjalot roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen. Vervolgens het bier erdoor roeren en 3 tot 4 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Blokjes kalkoenfilet deppen en op een hete grillpan of onder een hete grill of op de barbecue om en om grillen. Serveren met de paddenstoelensaus, bestrooid met reepjes Ardense ham of magere ham. Een goed gekoeld glas Moeder Overste erbij serveren.
Smakkelijk eten!